Przejdź do treści

ABC Zdrowego Żywienia Dzieci - uroczyste podsumowanie

18.12.2017 | 1 min. czytania

15 grudnia 2017 r. odbyło się uroczyste podsumowanie zrealizowanej części edukacyjnej III edycji edukacyjno-badawczego Projektu ABC Zdrowego Żywienia Dzieci. W uroczystości wzięli udział przedstawiciele władz Wydziału Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa oraz Katedry Towaroznawstwa i Zarządzania Jakością, a także Kierownik Merytoryczny Projektu ABC Żywienia Dzieci Dr hab. Jadwiga Hamułka prof. nadzw. Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Koordynator Organizacyjny Projektu dr inż. Monika Hoffmann. W uroczystości uczestniczyli również realizatorzy projektu, pracownicy i studenci Katedry TiZJ oraz zaproszeni goście.

Zrealizowana przez pracowników Wydziału Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa część edukacyjna III edycji Projektu ABC Zdrowego Żywienia Dzieci objęła 195 uczniów klas drugich i trzecich szkół podstawowych z terenu Trójmiasta i Pucka. W pracę edukacyjną z dziećmi zaangażowanych było 17 pracowników i 21 studentów WPiT.

dr inż. Renata Korzeniowska-Ginter
Koordynator Projektu ABC Zdrowego Żywienia